fbpx ...

O nama

Kada sam se prije par godina odlučila za najljepšu krunu, u samom startu sam se suočila sa problemom a to je pronalazak kvalitetne i udobne odjeće, rađene od prirodnih materijala. Listajući fotografije jedne tekstilne kompanije iz arapskih zemalja vidjela sam predivan kaftan do kojeg nažalost nisam mogla doći. 

Tako sam dobila ideju da napravim sebi nešto slično. Kaftanu sam dala ime Oaza, a kada su ga vidjeli moji prijatelji i porodica dali su mi prijedlog da šijem i za druge. Tako sam krenula sa razvojem ideje o vlastitom biznisu koji bi bio usmjeren na krojenje i šivenje kvalitetnih haljina, napravljenih od ugodnih materijala. Riječ je dakle o potrebi, ali i ljubavi prema ovoj vrsti umjetnosti koja je kod mene uvijek postojala ali nije dolazila do izražaja zbog drugih životnih puteva koje sam odabrala kroz svoje formalno obrazovanje.

 

Osnivačica brenda, Amra Bušatlić

Hanummah ima za cilj proizvodnju odjeće za poslovne žene sa hidžabom u konfekcijskim veličinama od 36-54, pa i veće. Cilj opredjeljenja za baš ove proizvode je uočen nedostatkom istih na tržištu, taj problem je  posebno izražen za dame koje su nešto visočije, pa imaju problem naći dovoljno dugu haljinu ili one koje nose konfekcijeske veličine iznad 44, za ovu kolekciju odabrali smo naziv Hanummah Mashallah.

Odjevne predmete i kombinacije brenda Hanummah fashion design naručite online, gdje se svim zainteresovanim nudi custom-made opcija  prilikom koje kupci mogu samostalno odabrati željenu veličinu i dužinu haljine, boju i print tkanine.

Nova kolekcija je prilagođena ljetu, a obzirom da su naša ciljana publika poslovne žene, to su haljine koje su udobne i od ugodnih materijala u kojima će se dame lijepo osjećati i nakon višesatnog i stresnog radnog vremena i pri tome izgledati profesionalno.

 

Shopping Cart
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.