fbpx ...

Odjeća za pokrivene, nekada i sada

Kako je nekada izgledala odječa za pokrivene

Ako se malo zamislite i vratite u prošlost…Šta vidite, kako izgleda jedna pokrivena žena, kako izgleda hidžab, šta je obukla? U nekom postratnom periodu odjeća za pokrivene žene nije postojala, postojala je samo odjeća za žene. Kupovale su stvari gdje i svi ostali i pokušavale slojevitim oblačenjem zadovoljiti propis.

 

Najčeše ste mogle vidjeti kombinaciju hlače + srednja dužina suknje i neka majica. Postojali su i tada butici za pokrivene, ali su bili veoma rijetki i odjeća u njima je bila po prilično skupa. Pojedinci su se snalazili tako što su  krojačici nosile materijale da im šiju haljine. U standardnim buticima niste mogli ni zamisliti da nađete dugu haljinu, osim svečanu.

 

Kada su se počele dešvati promjene?

Postepeno vremenom su se mjenjli standardi, kako je došao internet, a zatim i društvene mreže, žene su imale priliku da vide koko se oblače žene u svijetu, pa su bile inspirisane i motivisane za promjene. Počeli su se otvarati butici za pokrivene, hidžab je ušao u svijet mode.

 

Turkinje

Dolaskom turkinja u Bosnu na školovanje je došlo i pravo osvježenje u svijetu mode i hidžaba. Sjećate se šarenih satenskih mahrama, dugih kaputa i haljina. Bilo ih je baš lijepo vidjeti. I danas su one inspiracija mnogim ženama, jer svojom sitnijom građom, propisnom odjećom izgledaju ženstveno i damski. Turska odjeća se uveliko krenula uvoziti i prodavati na našem tržištu.

 

Hanummah fashion design

Eh, u ovom periodu se rađa naša priča, Hanummah fashion design je prepoznala nedostatak koji ima turska odjeća, a to je problem što su turci kao narod sitnije građe u odnosu na nas Bosance i Hercegovce i što žene često imaju problem naći haljinu odgovarajuče veličine i dužine. Hanummah fashion desig je prva na tržištu koja radi modele po želji kupca, tako da kupac nema bojazni da li će haljina biti odgovarajuće veličine.

 

Svjetsko tržište

Svjetsko tržište i svijet mode je takođe prihvatio odječu za pokrivene kao standard i prepoznao potrebu za proizvodnjom takve vrese odjeće. Svjedoci smo brojnih modnih revija za žene sa hidžabom. U standardnim buticima u ponudi je postalo uobičajeno naći i kupiti duge haljine, i tunike, kao i druge komade odjeće koje mogu nositi svi pa i žene sa hidžabom.

 

Šta nudi Hanummah fashion design?

Naša ponuda je raznolika, i imamo obične odjevne komade kao što su pamučne tunike i haljine, do svečanih haljina koje su od svilenkastih materijala. Naš fokus je na poslovnim ženama sa hidžabom, i trudimo se da kreiramo odječu u kojoj će jedna poslovna žena izgledati pristojno i dostojanstveno na poslu , a da uz to će se osječati ugodno i komotno.

 

Pored hanjina u ponudi su i prsluci, ešarpe, hlače i suknje, tako da svako može za sebe pronaći željeni odjevni predmet od prirodne ili neprirodne tkanine. Hanumah fashion design proizvodi i kreira odjeću za pokrivene žene za različite stilove i ukuse, koristeći razlčite tkanine i boje. Naš cilj je da se svaka žena osjeća ugodno u našim odjevnim predmetima i da poželi da kupi još.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Shopping Cart
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.